Инструменти за създаване на безплатно лого или изображения за Вашия сайт

0
1122
прегледа
безплатно лого

Софтуерните графични продукти, като например на Adobe, са прекалено скъпи, за да ги купувате за създаване на изображения или лого за сайта си. Силно не препоръчваме да изтегляте пиратските им копия от торент тракери. Ако имате малък бюджет за новия си проект, в тази статия ще Ви запознаем с два инструмента за създаване на безплатно лого или изображения за сайта Ви.

Инструмент за безплатно лого

Логото е уникално, семпло изображение от графични елементи, което представя Вашата марка или бизнес, с възможно най-малко информация. То трябва да е запомнящо се и лесно разпознаваемо от потребителите. Мислете за логото като за Ваша визитка на марката Ви. Съсредоточете усилия и средства в създаването му, за да може по-късно то да работи за Вас.

Най-добре е да предоставите създаването на логото на дизайнери професионалисти. Как да постъпим, обаче, ако нямаме необходимия бюджет.

Представяме Ви безплатният онлайн инструмент DesignEvo, с чиято помощ и малко усилия, ще създадете съвсем сами своето лого.

designevoПродуктът е с интуитивна и бърза навигация. Работи се изключително лесно. Ще се учудите от резултата, независимо че не сте графичен дизайнер.

В инструментът има няколко хиляди готови шаблона, които можете да модифицирате лесно. В резултат ще получите уникално и професионално изглеждащо лого.

Ще Ви признаем, че логото в сайта ни е създадено с този инструмент.

Инструмент за безплатни изображения

Попълвайки съдържанието на Вашия сайт, винаги ще се нуждаете от подходящи изображения. Лоша практика е да си ги набавяте от Google-изображения. Това дори може да Ви доведе до проблеми със законодателството, свързани с авторски права.

При създаване на изображения за сайта Ви, можете да приложите следната практика. Вместо да търсите или създавате висококачествени фото снимки, да се съсредоточите в създаването на арт изображения по подобие на wpmudev.org, например. Това не само ще Ви улесни, но ще стилизира сайта Ви и ще го направи разпознаваем за аудиторията.

Друга практика е да модифицирате различни фото изображения, като им прибавяте свои етикети или форми (shape), което ще ги стилизира.

Независимо коя практика ще приемете, ще имате необходимост от графичен редактор за векторни графики. Нашето предложение за такъв е безплатния инструмент Vectr.

vectr

Приложението можете да използвате безплатно онлайн или да го свалите от сайта. Впечатляващото при него е, че можете да го инсталирате като плъгин за Вашия wordpress сайт. По подобие на сериозните платени редактори, Vectr предлага голям избор на инструменти за създаване и редактиране на форми. Към тях можете да прилагате безброй ефекти, които ще създадат желания резултат. За няколко минути ще имате уникално изображение на Вашата публикация, а спазвайки практиката сайта Ви ще придобие собствен, разпознаваем стил.

Ако имате други предложения за подобни инструменти, ще се радваме да ги споделите с нас в коментар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.