5 най-добри телефона, според живота на батерията за 2017

2
5600
прегледа
живота на батерията

Решението какъв смартфон да си купим е доста трудно. Всички искаме телефон с висока производителност, отлична камера, но напоследък осъзнаваме, че далеч по-важен фактор е живота на батерията. Без значение какъв невероятен телефон имате, когато батерията падне, той се превръща в парче метал.

За щастие, напоследък този фактор се възприема от производителите и те отделят доста ресурс, за да подобряват живота на батерията на телефоните, които произвеждат. Преди време, продължителността на батериите беше само един ден с едно зареждане, но сега виждаме, че телефоните издържат повече от ден и то при интензивно използване.

Капацитета на батерията

Повечето модерни телефони се продават с по-голяма батерия, в сравнение с по-старите модели. Когато избираме телефон, най-добре е да погледнете капацитета на батерията, която се измерва в mAh. Това ще ни даде някаква бегла информация за живота на батерията и колко би издържала с едно зареждане. Колкото повече mAh е нашата батерия, толкова по-добре. Разбира се, за живота на батерията влияят много други фактори, като например: размера на дисплея, резолюцията, енергийната ефективност, процесора и т.н. Но тук ще дадем насока за някои модели на пазара, за които сме изследвали в Интернет, че са едни от най-добрите в това отношение.

Проведени тестове

При изследването в Интернет се спряхме на два теста, един от които е направен от expertreviews и друг от tomsguide.

Тест с гледане на видео, без включен WiFi

От expertreviews са направили своя тест, поставяйки телефоните в самолетен режим (с излкючен WiFi) и напълно заредена батерия. Изключили всички автоматични настройки за яркост и заспиване, като настроили еднаква яркост на екрана – стандартната 170 cd / m2. Създали са видеоклип от различни сцени на филма Spiderman 2, кодирани в H.264. След това възпроизвеждали файла, посредством приложението VLC Media Player, като засичали времето на възпроизвеждане, докато телефона изключи с празна батерия. Изключването на WiFi се наложило, тъй като различния сигнал принуждава телефона да регулира постоянно количеството енергия, което води до променливи резултати.

Резултати

Първите 5 модела телефони, положени на теста, чийто батерии издържали най-дълго са в следната последователност:

 1. Lenovo P2 – 28 часа и 50 минути
 2. Huawei Mate 10 Pro – 26 часа и 43 минути
 3. Motorola Moto Z Play – 23 часа и 45 минути
 4. Samsung Galaxy A3 (2017) – 23 часа и 25 минути
 5. Samsung Galaxy A5 (2017) – 22 часа и 5 минути

Сред телефоните на Apple, които работят с iOS, най-издръжлив е iPhone SE с времето си от 16 часа и 46 минути, но в общата класация се намира към последните места (18-то място).

Тест с включен WiFi

От tomsguide са направили аналогичен тест, при който обаче телефоните са настроени на яркост 150 cd / m2 и са с включени WiFi. Специалистите са внимавали всички тествани телефони да имат еднакъв по сила сигнал. От всички телефони, в списъка им са влезли само тези, чийто батерии са издържали повече от 11 часа. Батериите на телефоните от средния клас са издържали средно по 9:40 ч., преди да изгаснат.

Резултати

Първите 5 телефона, чийто батерии са издържали най-много са в следната последователност:

 1. ZenFone 3 Zoom – 16 часа и 46 минути
 2. ZenFone 4 Max – 15 часа и 19 минути
 3. Cat S41 – 15 часа и 19 минути
 4. Moto E4 Plus – 14 часа и 48 минути
 5. Huawei Mate 10 Pro – 14 часа и 33 минути

Тук, най-новият телефон на Asus ZenFone 3 Zoom, може да се похвали със забележителен живот на батерията. От сайта признават, че това е телефонът с най-издръжлива батерия, който някога са тествали.

Моторола правят много силно представяне в този списък, чийто Moto E4 Plus е издържал 14 часа и 48 минути, преди батерията му да се изтощи. Независимо, че това са близо 2 часа под фаворита, все пак е впечатляващо за телефон, който може да купите за по-малко от $200.

От телефоните на Apple под iOS най-добре се е представил iPhone 8 Plus, с време от 11 часа и 16 минути, което го поставя на опашката в класацията (20-то място от 25 тествани телефона).

2 КОМЕНТАРИ

 1. Като горд собственик на смартфон Lenovo Vibe P1m мога само да похваля мобилните джаджи на Lenovo. След като го купих още не можех да повярвам, че телефона ми беше активен 4-5 дни след зареждане, а не е като да не говоря. Служи ми вярно вече втора година и при нормално ползване батерията издържа 2-3 дори 4 дни, което е супер. За справка жена ми има iPhone 6 и си зарежда телефона всяка вечер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.