6 телефона с най-добри камери за 2017

0
3499
прегледа
най-добри камери

Конкурентите с най-добри камери

Двата ни фаворита, които имат аргументи да са първенци сред телефоните с най-добри камери са iPhone X на Apple и Pixel 2 XL на Google. Новият Pixel се отличава с качеството на снимките, без добро осветление, докато iPhone предлага по-ярки цветове и по-добри детайли, когато обектът се увеличи (zoom).

Ще имате чудесен телефон с камера, независимо кой от двата телефона ще изберете. Все пак ние даваме малко повече точки на iPhone X, благодарение на впечатляващото 2x оптично увеличение, стабилизиране на образа и подобрен режим на портрет, който позволява да добавите ефекти към обектите на предната и задната камера.

Що се отнася до Pixel 2 XL, той е доказателство, че изкуствения интелект е толкова важен, колкото и мегапикселите на камерата, тъй като телефона използва изчисления, за да произведе фотографски ефекти от висок клас.

Има и други телефони, чийто камери привлякоха вниманието ни, особено на цената, за която ще закупите телефона. Но нека започнем с някои характеристики на фаворитите, след което ще отдадем внимание и на останалите телефони с добри камери.

iPhone X

Най-новият телефон на Apple предлага характеристики, които го превръщат в наш фаворит. Той използва камерата на модела 8 Plus (също чудесна камера), с няколко малки корекции, но даващи впечатляващи резултати. Задният обектив има по-широка бленда (f / 2.4 срещу f / 2.8 при 8 Plus), която улавя по-детайлни изображения. И двете лещи на гърба на iPhone X имат оптично стабилизиране на изображението за по-стабилни снимки, а 7-мегапикселовата предна камера е достатъчно мощна, за да добави ефекти в режим Портрет, точно като Pixel 2 XL. Това е равностойна борба между най-новите телефони на Apple и Google, но в крайна сметка, превъзходното оптично увеличение на iPhone X, според нас му дава предимство.

Pixel 2 XL – Най-умната камера

Повечето телефони се насочват към двойните камери на гърба за поразителни фотографски ефекти, но най-новият Pixel на Google разчита на изчесления, за да помогне на единствената си 12-мегапискелова камера на гърба. Независимо от обектива, Pixel 2 и 2 XL, може да създаде картина в портретен режим, подобно на iPhone 8 Plus и Galaxy Note 8, със стилно замъглен фон. Още повече – телефонът може да създаде този ефект и с предната си камера. Pixel 2 duo е първият телефон на Google, който предлага Pixel Visual Core, специално създаден за целта процесор, който подобрява обработката на HDR+ снимки. Въпреки, че в началото не беше толкова функционален, последната актуализация на софтуера даде възможност на чипа да направи фантастична фотографията на Pixel 2.

Galaxy Note 8

Първият смартфон на Samsung, който има настройка с двойна камера е Galaxy Note 8. Той улавя изображения, които изглеждат по-добре от предшествениците му. На разположение са два 12 мегапикселови обектива, единия с f / 1.7 бленда, докато другия с f / 2.4 бленда. Подобно на iPhone 8 Plus, двойните камери на Note 8 осигуряват 2x оптично увеличение. И двете лещи имат оптично стабилизиране на изображението. Функцията Live Focus позволява да регулирате степента на замъгляване на фона в снимката, като това може да се направи по време и след заснемането. Освен това, можете едновременно да направите широкоъгълен и близък план на заснемане.

Asus ZenFone 3 Zoom

С двойните 12-мегапикселови задни камери и възможност за 2,3x оптично увеличение, Asus ZenFone 3 Zoom предлага една от най-добрите фотографии, за ниската цена, на която можете да закупите телефона. Телефонът предлага пълнофункционален професионален режим, специален сензор за корекция на цветовете и 4-осова оптична стабилизация. Отпред, телефонът разполага с 13-мегапикселова камера. Въоръжени с всичко това и батерия, която издържа повече от 16 часа на зареждане, можем да кажем, че ZenFone 3 Zoom е готов да заснеме любимите Ви моменти. Цената на телефона е с пъти по-ниска от разгледаните по-горе модели.

Huawei Mate 10 Pro

Подобно на Pixel 2 и Huawei Mate 10 Pro помага на камерата си с някои интелигенти изчисления. Мобилният процесор Kirin 970, който захранва телефона, обработва изображенията, така че когато насочите камерата на телефона си към обект, Mate 10 Pro знае точно какво заснима. Това е особено полезно, особено когато се използва предната 8-мегапикселова камера, тъй като телефона може да разпознава лица и домашни любимци, след което в движение настройва камерата за най-добър ефект.

LG V30

Най-новата серия V на LG, добавя към камерата на телефона – кино видео ефекти. Цели 16 филтъра дават на Вашите видеоклипове стилен облик, който емитира всичко – от Трилър до Романтична комедия. Видеото може да записвате във формат Cine Log. Функцията Zoom Point Ви дава възможност да увеличите каквато и да е част от изображението, а не само центъра. Подобно на G6, V30 също се отличава при заснемането на широкоъгълни снимки с двойната задна камера. Телефонът прави великолепни снимки на градски пейзажи и хълмове, благодарение на 16-мегапикселов стандартен обектив, допълнен с 13-мегапикселов широкоъгълен.

5 бързи съвета при закупуване на телефон с камера

  • Мегапикселите нямат значение толкова, колкото блендата. Камерите с по-широка бленда (по-ниско число на f-stop, означава по-широк обектив) дават повече светлина, което може да помогне за получаване на по-добри снимки на тъмно.
  • Не всички двойни лещи са създадени равни. Докато повечето смартфони разполагат с двойни задни камери, тези камери не са непременно еднакви. Някои телефони като Galaxy S8 и iPhone X използват двойните камери, за да позволят ефекти в дълбочина на кадъра, други като LG V30, просто Ви позволяват да превключите между широкоъгълeн и стандартeн обектив.
  • Имате ли нужда от режим „Портрет”? Той се обозначава с различни имена – режим Портрет при iPhone и Live при Note 8, но общо взето Ви позволява да разполагате с bokeh ефект. Това е място, където обектът на снимката е в остър фокус, докато фонът има артистично размазване. Въпреки, че това е функция на телефоните с двойни камери, Pixel с един обектив и изчисления, предлага ефекта. Някои телефони Ви позволяват да настройвате ефекта преди и след заснемането.
  • Спецификациите на предните камери са също толкова важни. В свят, в който заснемаме повече себе си, не бива да пренебрегваме предната камера на телефона. Освен мегапикселите, проверете блендата, за да получите представа за това как камерата ще работи при слаба светлина. И някои предни камери, като тези на iPhone X и Pixel 2, могат да извършват същите ефекти на режим Портрет, както и двойните задни камери.
  • Не забравяйте за видеоклиповете. Проверете каква резолюция заснема камерата при видеоклип, както и честотата на кадрите, които успява да заснеме за секунда. (LG V30 например, може да записва 4К видео с 30 кадъра в секунда, а iPhone 8 и 8 Plus, могат да заснемат 4К видео със скорост 60 кадъра/секунда). Също така погледнете, дали камерата предлага функции за забавено движение и видео филтри.

Преди да закупите телефон, прочетете нашето Ръководство при избор на мобилен телефон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.