Безплатен сайт или блог – Урок 17 – Създаване на страница За нас

0
117
прегледа
уеб дизайн

Навярно сте забелязали, че повечето сайтове имат специална страница “За нас”. Тази страница обикновено представя личността или фирмата, тяхната дейност и бизнес. Освен това, на страницата има контактна форма за обратна връзка с потребителите. Това е много важно, относно авторитета и доверието в сайта.

В този урок ще Ви научим как да създадете страница “За нас”. В нея ще представите дейността си. Ще вмъкнем форма за контакт, чрез която Вашите потребители ще се свързват с Вас. Накрая ще изнесем в менюто препратка до страницата. Да започваме!

Създаване на страница “За нас”

Влезте в настройките на сайта (администраторската част). Изберете от менюто “Страници” и от там “Добавяне“.

В редактора на страницата въведете заглавиеЗа нас“. В съдържанието на страницата опишете себе си (ако изграждате блог) или фирмата и нейната дейност (история на фирмата, бизнеса Ви, телефони, имейл и т.н.). Можете да вмъквате също и изображения (Ваша снимка, лого на фирмата, карта как да Ви открият и др.).

Най-отдолу ще вмъкнем контактна форма, чрез която потребителите на сайта ще се свързват с нас.

Свалете показалеца в редактора на последния ред, след текста с описанието за Вас или фирмата Ви. Изпишете текста “Свържете се с нас, като попълните формата по-долу:“. Преминете на нов ред.

Натиснете бутона “Добавяне на форма за контакти“, който се намира над редактора – горе, вдясно от бутона за добавяне на файл.

Ще се появи готова форма за контакт, в която има всички необходими полета (име, имейл, Интернет страница и поле за съобщение) и бутон за изпращане.

за нас

Кликнете върху формата, за да се появи иконката за редактиране и настройване, която прилича на молив и я натиснете.

страница за нас

Ще се появи редактора на формата, чрез който можете да добавяте нови полета, да изтривате съществуващи и да ги настройвате.

Попълнете полето “What would you like the subject of the email to be?“. Това поле ще се изпише в темата (subject) на имейла, който ще получите след попълване на формата от потребител. В нашият пример сме попълнили “Контактната форма на demo.cpudevices.com”.

На следващото поле “На кой имейл адрес бихте искали да получавате известия?“, е много важно да попълните имейл адреса, където бихте искали да се получават съобщенията от потребителите.

страница about us

С другите полета можете да експериментирате, но не е необходимо да ги променяте за нуждите на демонстрацията.

Най-накрая слезте най-долу в редактора на формата и натиснете “Update form“, за да се запазят всички настройки на контактната форма.

С това, Вашата страница “За нас” е готова. За да я запишете, трябва да натиснете бутона “Публикуване“, който се намира вдясно на редактора за редактиране на страници.

Въпреки, че сме създали страница “За нас”, тя все още не се вижда в сайта Ви. Ще Ви научим как да я сложите в навигационното меню.

Поставяне на страницата “За нас” в менюто

Изберете от таблото за настройки на сайта “Външен вид“, а от там “Менюта“. Ще се отвори редактора на менюта.

Най-вляво, в секцията “Страници” на редактора на менюто, ще видите новата страница “За нас”, която създадохме. Сложете отметка върху нея и натиснете бутона “Добавяне към менюто“.

страница за нас

Страницата ще се появи най-отдолу в менюто, където трябва да остане. Повечето страници “За нас” в останалите сайтове, я поставят в края на навигационното меню.

Натиснете бутона “Запис на менюто“, който се намира най-вдясно.

Прегледайте Вашият сайт! Вече имате меню “За нас” с контактна форма за потребителите. Изпробвайте я, като въведете полетата и я изпратите. Ще получите съобщение с попълнената форма.

Ако искате да прегледате нашата страница, влезте в сайта за демонстрация demo.cpudevices.com.

Съдържание:

Безплатен сайт или блог – Първи стъпки
Урок 1 – Хост и домейн
Урок 2 – Инсталиране на WordPress
Урок 3 – Настройки на сайта
Урок 4 – Организиране на съдържанието
Урок 5 – Добавяне на публикации
Урок 6 – FTP достъп до сайта
Урок 7 – Плъгини (plugins) или разширения
Урок 8 – Джаджите или Widgets
Урок 9 – Инсталиране на теми
Урок 10 – Инсталиране на тема ionMag
Урок 11 – Създаване на меню
Урок 12 – Добавяне на джаджи
Урок 13 – Персонализиране
Урок 14 – Как да си направя сайт Вариант 2
Урок 15 – Предпазване от спам с Akismet Anti-Spam
Урок 16 – Инсталиране на JetPack
Урок 17 – Създаване на страница “За нас”
Урок 18 – Инсталиране на плъгина Yoast SEO
Урок 19 – Search Console
Урок 20 – Невероятно приключение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.