Как да осъществяваме родителски контрол над децата, които използват таблет под Android

0
4744
прегледа
родителски контрол

Понякога децата трудно се отделят от устройствата си под Android. Ще Ви запознаем с няколко решения, които могат да Ви помогнат да им осъществявате родителски контрол.

Смартфоните и таблетите под Android са брилянтен начин за забавление и образование, но имат недостатъка да престрастяват подрастващите. За един родител гледката на Вашите деца, хипнотизирани от светещия екран за продължителни периоди от време – не е щастлива. Още е много спорно как влияе върху здравето на децата стоенето пред екрана на цифровите устройства.

Но има начини да се ограничи използването на тези устройства, които гарантират, че Вашето дете ще отпочива от време на време. Ще Ви покажем няколко лесни начина да контролирате времето, което Вашите деца отделят пред екраните.

Използвайте специални приложения за родителски контрол

Има няколко приложения, които автоматично могат да ограничат времето, което децата отделят за своите устройства. Някои от тях са Screenlimit, Boomerang, Kids Zone Parental Controls и MM Guardian. Друг пример е Screen Time, което за няколко лева на месец ще Ви даде пълен контрол върху използването на устройствата.

Приложенията работят като се инсталират на телефона или таблета на детето Ви, а след това се инсталира друга – родителска версия на Вашето устройство.

От родителската версия на Вашия телефон можете да задавате дневно време за отделните приложения или напълно да забраните някои приложения. Можете да предотвратите инсталирането на приложения, освен ако не ги одобрите. Някои от изброените приложения позволяват да задавате часове, в които устройствата могат да бъдат използвани. Други добавят бутон за пауза, чрез който можете да „замразите” всичко на екрана и да принудите Вашето дете да говори с Вас, без да си отвлича вниманието.

Основното предимство на приложенията за родителски контрол над времето пред екрана е, че преместват точката на конфликт далеч от родителя. Вместо да отнемате насила устройството от ръцете на детето, приложението ще свърши това место Вас. Така детето ще насочи негативните си настроения към това приложения, вместо към родителя.

Не е нужно да „смачквате” с авторитаризъм детето си. Вместо това, можете да му предлагате стимули. След завършване на училищното домашно например, половин час гледане в YouTube и т.н.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.