Как да оправим грешката ‘Your connection is not private’ в Google Chrome?

0
2644
прегледа
грешката your connection is not private

Грешката ‘Your connection is not private’ е често срещана в Google Chrome. Ще Ви покажем как може да се справите с нея.

Определянето на причините за грешката ‘Your connection is not private’ е трудно, тъй като тя може да възникне от много неща. Обикновено тя се появява, тъй като има проблем със SSL връзката или браузъра Ви се мъчи да проверки конкретен SSL сертификат. SSL е метод, който се използва за шифроване на данни, които се предават между Вашия компютър и сървъра, към който се свързвате.

За щастие стъпките, които ще Ви покажем  за решаване на този проблем не са прекалено трудни. Това са решения, които можете да направите на компютъра си, но ако проблема е в сървъра, към който се свързвате, ще се наложи да изчакате той да се отстрани от администраторите на уебсайта.

Решения за отстраняване на грешката ‘Your  connection is not private’

1.      Проверете дата и часа на компютъра

Първото решение е да проверите датата и часа на компютъра си. Ако по някаква причина те не са верни, Google Chrome няма да може да потвърди SSL сертификата, тъй като датата и часът между Вашия компютър и сървъра ще бъдат различни.

След като сверите датата и часа, опитайте да влезете в уебсайта отново, надявайки се, че проблемът е разрешен.

2.      Проверете антивирусната си програма или защитната стена

Следващото решение, което трябва да опитате, е да погледнете своята антивирусна програма, тъй като тя може да блокира SSL сертификата или връзката. За да отстраните този проблем, влезте в настройките на антивирусната си програма и изключете функцията за сканиране на https.

Ако Вашата антивирусна няма тази опция или не я откриете, опитайте се временно да я деактивирате и опитайте да отворите уебсайта отново. Ако грешката изчезне, тогава ще знаете, че причината за проблема е във Вашия антивирусен софтуер.

3.      Игнорирайте грешката и продължете към уебсайта

Можете да пренебрегнете грешката и да продължите директно към уебсайта. Това не е решение, което препоръчваме, освен ако не сте 100% сигурни, че уебсайта е сигурен.

Ако желаете Google Chrome да игнорира подобни грешки в бъдеще, можете да добавите параметър към изпълнимия файл на браузъра.

Направете shortcut на изпълнимия файл на браузъра, който поставете на Вашия работен плот. Кликнете с десния бутон върху shortcut-а и изберете Properties. В полето „Target” добавете интервал в края и въведете “ignore-certificate-errors”, както е показано на снимката по-долу.

Вашата връзка не е защитена

Това ще спре показването на грешката занапред, като браузъра ще Ви свързва с уебсайтовете, независимо дали има проблеми със SSL.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.