Какви са рисковете при използването на пиратско копие на Windows?

0
2138
прегледа
пиратско копие на windows

Милиони използват пиратско копие на Windows. Това е логично, имайки предвид цената на операционната система (ОС). Ние в никакъв случай не подкрепяме това, на първо място защото е незаконно. Докато Microsoft не предприема сериозни стъпки към обикновените потребители, не си и помисляйте да използвате пиратски Windows в офиса или за бизнес. Още по-малко си позволявайте да инсталирате и разпространявате пиратски копия на Windows, тъй като това вече е подсъдно.

Ако наистина сте решили да се занимавате със сериозен бизнес, предвидете бюджет за легално копие на Windows. Още повече, че има компютърни конфигурации, в чиято крайна цена е включена и операционната система. Това може да Ви спести големи главоболия както с властите, така и със сигурността на средата, в която ще работите и творите.

Какви са рисковете при използване на пиратско копие на Windows?

Рисковете при използването на пиратско копие на Windows са най-различни, като всички са свързани с нестабилната и несигурната среда. Но ето някои от тях и се запитайте, струва ли си?

  • Стартиране на чужд код. За да използвате пиратско копие на Windows, някой вече е хакнал и променял кода на операционната система или активатора за нея. Вие естествено няма как да знаете, какво точно се стартира всеки път, когато включите компютъра си. Не знаете дали няма код, който да държи отворен компютъра Ви за атаки и шпионаж. Можете ли да се примирите с това?
  • Актуализиране на ядрото. Някои активатори се справят с това, но в други случаи Вашата операционна система няма да се актуализира. Това означава, че ако някоя слабост бъде „закърпена“ от Microsoft, Вие няма да получите кода и ще бъдете уязвими за хакерите.
  • Нарушаване на функционалността. Пак поради изменението на кода на пиратското копие, някои от функциите на операционната система може да не работят. Ефектът от това е непредвидим!
  • Забравете за други продукти на Microsoft. Ако използвате пиратски Windows, трябва да използвате пиратски копия и на другите продукти на Microsoft (например Microsoft Office), тъй като оригиналните няма да работят. С това проблемите се увеличават още повече.

Ако вече сте размислили, съветваме Ви да си закупите легално копие на Windows за Вашия бизнес. Бизнес средата е достатъчно несигурна, за да се поемат допълнителни рискове.

Ако не знаете откъде да закупите оригинален Windows, ето Ви едно сигурно място.

[button style=“btn-default btn-lg“ type=“link“ target=“true“ title=“ПОРЪЧАЙ Windows СЕГА“ link=“https://cpudevices.com/brand/microsoft/“ linkrel=““]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.