Защо се нуждаем от цялостен интернет маркетинг

0
864
прегледа
дигитален маркетинг

Днес терминът цялостен интернет маркетинг стана широко известен. Нарастващ брой предприятия започват да осъзнават новите бизнес възможности в интернет средата, които могат да бъдат както капацитетен, динамично развиващ се пазар, така и средство за въздействие върху своите клиенти, които са натоварени и изтощени от рекламен шум. По този начин, добро участие в глобалната мрежа  е стратегически важно допълнение към традиционните маркетингови дейности.

Интернет е огромно събиране на информация. Как компаниите могат да решават проблеми: да не се изгубят, да се откроят от тълпата?

Очевидно всяка основна цел на даден сайт, без значение, дали става въпрос за онлайн магазин или за традиционен корпоративен сайт, е насочена към привличане на възможно най-голяма аудитория. SEO оптимизацията, или по-точно казано, оптимизирането на сайт за търсещи машини може да реши този проблем чрез намаляване на времето, прекарано в търсене на конкретен сайт от интернет потребителите. Увеличаването на потока от посетители обаче не е крайната цел на интегрираното интернет промотиране. Основното е конвертируемостта на тези посетители в клиенти. Интегрираният интернет маркетинг решава следните задачи:

  • проучване на целевата аудитория и конкурентна среда; насърчаване на търсенето;
  • контекстуална реклама;
  • оптимизация на уебсайт маркетинг;
  • цялостни кампании за насърчаване на онлайн бизнеса;
  • работа с тематични общности и проекти за съдържание.

Резултатът е увеличаване на целевия трафик, увеличаване на нови клиенти, формиране на положителен имидж на компании, промотиращи сайтовете им, ключът към финансовото развитие на малкия и среден бизнес и отваряне на нови възможности за продажба на стоки и услуги. По този начин интегрираният интернет маркетинг е оптимално решение, което свързва съвкупност от събития, които се допълват и работят заедно за резултата. За разлика от тясно фокусираните събития, такава интеграция е мощна подкрепа за бизнеса „на всички фронтове“.

Финални думи. Без значение е типа сайт, който имате, ако той не е посещават, неговата функция се губи, губи се смисълът от него. Именно  и поради тази причина Ви съветваме да се обърнете към Дигитална агенция, предлагаща комплекси услуги за промотиране на даден сайт, в това число, SEO оптимизация, онлайн реклама и други сходни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.